Royal Boskalis

Hybride Auditorium Boskalis

Boskalis is een toonaangevende Nederlandse Multispecialist van baggeraar tot wegenbouw.
Ata Tech heeft op aanvraag van Boskalis de vertaalslag gemaakt betreffende de wensen voor een zeer complete, maar eenvoudig bedienbare AV voorziening in het Audiotorium. Ook heeft Ata Tech het Auditorium mogen voorzien van verlichting, geluid en showcontrol.

Eenvoudige tablet-bediening

Het gehele Auditorium is eenvoudig te bedienen via een tablet. De op maat gemaakte Touch Interface maakt een eenvoudige aansturing van het Auditorium mogelijk. Middels de keuze uit verschillende scenario’s kan de ruimte gebruikt worden voor diverse soorten bijeenkomsten en toepassingen; van aandeelhoudersvergaderingen tot ronde tafel gesprekken en van personal notes tot bedrijfspresentaties.

Het systeem is zo ontwikkeld dat er geen specifieke technische kennis nodig is om een bepaald scenario toe te passen. Bij de dagelijkse bijeenkomsten in het Auditorium is dit een groot voordeel omdat iedereen het systeem kan bedienen en de regie kan bepalen. Bij speciale en grotere events is er de mogelijkheid gecreëerd om het gehele systeem te koppelen aan een groter regiesysteem door middel van NDI en Dante.

Hybride events

De integratie van het Microsoft Teams-systeem in het Auditorium maakt het mogelijk dat er eenvoudig Hybride Events georganiseerd kunnen worden zoals conference calls en interactieve videomeetings. Het immense Led-scherm in combinatie met de pan/tilt camera’s zorgen ervoor dat iedereen optimaal in beeld komt en de Teams events voor iedereen perfect te volgen zijn.

Led-Scherm, camera’s en geluidsysteem

In het Auditorium van Boskalis heeft Ata Tech een Led-scherm met een totaalafmeting van 9 x 3 meter geplaatst voorzien van een ultra kleine pixelpitch van 1,9 mm waarmee er van de vloer tot het plafond beeldvullende presentaties weergegeven kunnen worden. De presentaties op het Led-scherm zijn aan te passen aan het type event en zo krijgt het Auditorium telkens de juiste uitstraling. Met de 3 stuks 4K PTZ camera’s kunnen er eenvoudig dynamische beelden gerecreëerd worden.

Het geluidsysteem is uitgevoerd met een hoogwaardig Meyer Sound geluidsysteem. Dit is een zeer compact speakersysteem met een enorm krachtig en helder geluid en een ongekende spraakverstaanbaarheid.

Het Shure microfoonsysteem is uitgevoerd met een Auto-mixfunctie, zodat de audiomix op de achtergrond geheel automatisch verloopt en er geen geluidstechnicus aanwezig hoeft te zijn. Het gehele systeem is uitgevoerd met draadloze microfoons, inclusief een conferentie-microfoonsysteem, wat er voor zorgt dat er een enorme flexibiliteit is ontstaan.

Verlichting

Het front- podiumlicht is uitgevoerd met DMX gestuurde tuneable inbouwspots, om zo voor iedere setting de juiste lichtsfeer te creëren. Tevens zijn aan de zijkanten van het podium RGBW vloer inbouwspots geplaatst, welke de mogelijkheid geven een theatraal effect te creëren op de houten lamellenwand. De overige wanden van het Auditorium zijn uitgelicht met een mooi strijklichteffect d.m.v. RGBW armaturen met een smalle lens. De zaalverlichting is uitgevoerd met compacte DMX tuneable downlighters. Hierdoor kan bij het dimmen van de zaalverlichting het licht warmer van kleur worden, vergelijkbaar met halogeenverlichting.

De combinatie van verlichting, geluid, camera, teams-integratie, het immense Led-scherm en de eenvoudige tablet bediening maakt dat het nieuwe Auditorium een flexibel veel gebruikte ruimte binnen Boskalis is geworden.

Locatie: Papendrecht • Opdrachtgever: Royal Boskalis NV – Papendrecht • Ontwerper: OPL Architecten BV  • AV, Hardware, Software, Geluid & Verlichting: Ata Tech

Terug naar projecten
Ata tech audiovisueel