DIVA. Antwerp Home of Diamonds

DIVA neemt je mee op een interactieve, emotionele ontdekkingsreis langs de verschillende aspecten van edelsmeedkunst, juwelen en bovenal diamant. In het museum maakt men kennis met de rijke geschiedenis van edelsmeedkunst in Antwerpen, en ontdekt men alles over de handel, het vakmanschap en de consumptie van luxeproducten in het wereldcentrum voor diamant.

Ata Tech verlicht en belicht in de verschillende kamers

In de zes verschillende ‘kamers’ van het museum heeft Ata Tech onder andere de P13 Light Showcase Light gebruikt en de PLE Magnet Zoom Spot met een overweldigend mooi eindresultaat.

In de Wonderkamer collectiekamer komen objecten uit alle windrichtingen samen in een cocon van luxe. Je maakt er kennis met het roemrijke verleden van Antwerpen. Het Atelier laat de verscheidenheid aan technieken zien om zilver tot leven te wekken: drijven, graveren, het gebruiken van gietmodellen, ciseleren, draad trekken, bruneren, stempelen, stippelgravure enzovoort. In de Internationale Handelskamer worden handelsroutes geprojecteerd op een multimediale globe. In zeven geanimeerde kortfilms komen historische personages aan het woord die een belangrijke rol hebben gespeeld in de diamanthandel naar Antwerpen. In de Eetkamer wordt men overdonderend door hoeveelheid luxueus tafelservies, welke in de vitrines perfect uitgelicht worden door de P13 LED showcase light. De Kluis showt doe-het-zelf testen, filmfragmenten en animaties over verschillende soorten diamantcriminaliteit en de bestrijding ervan. DIVA buitengaan, doe je in stijl via Het Boudoir. Ondergedompeld in de wereld van glamour met koninginnen, operazangeressen, pop- en filmsterren.

Ata Tech is zeer trots op de realisatie van dit mooie project!

Locatie: Antwerpen België • Opdrachtgever: APB Museum voor Edelsmeedkunst, Juwelen en Diamant • Ontwerper: Gert Voorjans, Carla Janssen Höfelt • Fotografie: Sven Coubergs, Frederik Beyens, Dave Thompson • Lichtontwerp en realisatie: Ata Tech

Terug naar projecten
Ata tech audiovisueel