Eye Filmmuseum

Het Eye Filmmuseum heeft hun vaste installatie uitgebreid met de interactieve experience ‘Film Catcher’. In deze indrukwekkende installatie kun je zelf films werpen en vangen!

Anders dan anders
De meeste zoekmachines werken met taal, maar de Eye Film Catcher werkt met beeldherkenning en -analyse. Met filters, zoals rood, dansen, stad of close-up, tover je steeds andere beeldcollecties tevoorschijn. Laat je verrassen door een groeiend aantal fragmenten uit de 54.000 films in de collectie van Eye. Vangt een fragment je blik? Pak het met je tablet en ontdek meer.

Ata Tech heeft bij het Eye Filmmuseum de complete AV installatie en het licht in de Film Catcher ruimte verzorgd, waaronder de indrukwekkende 360 graden projectie met Epson projectoren, een Dante audiosysteem voorzien van Akoustic Arts directionele speakers en Ecler plafondspeakers aangestuurd door een Pharos show control systeem.

Eye wordt wereldwijd geroemd om zijn kennis en expertise op het gebied van filmrestauratie, -onderzoek en -educatie. De nieuwe Eye Film Catcher experience opent je ogen voor hoe mooi en divers film kan zijn en is een bezoek meer dan waard.

Locatie: Amsterdam, Nederland • Opdrachtgever: Eye Filmmuseum • Ontwerper: Studio Louter • Interieurbouw: Atelier Alkema & Surinamekade • Media: Kiss the Frog & Indyvideo • AV en licht: Ata Tech

Terug naar projecten
Ata tech audiovisueel