HEH Fake for Real

Het Huis van de Europese geschiedenis is een culturele instelling en museum in Brussel waarin de  Europese geschiedenis en Europese integratie wordt toegelicht. Het museum is een initiatief van het Europees Parlement. In het Huis zijn vaste, maar ook tijdelijke en reizende tentoonstellingen, een collectie van objecten en documenten die de Europese geschiedenis illustreren, educatieve programma’s en culturele evenementen.

De tentoonstelling Fake for Real toont vele voorbeelden van namaak en vervalsingen door de eeuwen heen, van de oudheid en de middeleeuwen tot aan de moderne geschiedenis en het heden. De tentoonstelling omvat een uitgebreide selectie voorwerpen uit vooraanstaande musea uit meer dan twintig Europese landen.

Ata Tech heeft voor deze tentoonstelling de vitrines voorzien van PLE magnet led zoom spots en P13 lineaire verlichting. Daarnaast is in de gehele tentoonstelling museale verlichting geplaatst. Met maar liefst negen verschillende projecties, van een interactief spel met ‘Skeleton Tracking’ tot een back projectie op een enorme doorzicht spiegelwand, is deze tentoonstelling een ware belevenis. De displays zijn geïnstalleerd met BrightSign mediaspelers en uitgerust met luisterhoorns en taalkeuzeknoppen. Showcontrol is toegepast op de gehele tentoonstelling en maakt het mogelijk om met één druk op de knop alles op te starten en af te sluiten. Een project waar licht, AV en Showcontrol naadloos op elkaar zijn afgestemd en geïntegreerd door Ata Tech.

Locatie: Brussel (België) • Opdrachtgever: Europees Parlement • Fotograaf: Daina Le Lardic • Ontwerper: Kossmanndejong • Vitrine/Exhibit verlichting, AV en Showcontrol: Ata Tech

Terug naar projecten
Ata tech audiovisueel