In Flanders Fields Museum

In Flanders Fields museum in Ieper brengt het historische verhaal van de Eerste Wereldoorlog in de West-Vlaamse frontstreek tot leven. Het museum bewaart de band met het oorlogsverleden en werkt nauw samen met partners die de missie delen en werkt binnen het kader van Ieper Vredesstad.

Ata Tech heeft samen met Atento Decorbouw en Kiss The Frog bij het In Flanders Fields Museum de permanente tentoonstelling geüpgraded. In het museum is ‘De Ieperboog’ voorzien van een edge blend projectieopstelling waar de vernieuwde film op afgespeeld wordt. De bijbehorende nieuwe tribune is door Ata Tech voorzien van tweeëntwintig luisterhoorns met RFID-aangestuurde audiofaciliteit. Hiermee kan de bezoeker de film in de zelfgekozen taal beluisteren.

Bij de zestien bestaande ontmoetingskiosken in het museum zijn door Ata Tech nieuwe 15 inch touchscreens geplaatst. Twee 65 inch schermen zijn in de opstelling ‘Eindoffensief’ geïnstalleerd en bij de nieuwe opstelling ‘Memorial Chairs’ is het dialoogscherm geplaatst door Ata Tech. Bij de opstelling ‘De Derde Slag’ is de bestaande projector vervangen door een projector met brede lens.

Het In Flanders Fields Museum heeft met deze upgrade een geheel up-to-date multimediale tentoonstelling waarbij software en hardware naadloos op elkaar afgestemd zijn!

Locatie: Ieper (België) • Opdrachtgever: Kiss The Frog • Fotografie: Julie Van Rysseghem en Steve Denys • Ontwerper: Pièce Montée  • Technische engineering, hardware en software: Ata Tech

Terug naar projecten
Ata tech audiovisueel