LEGO® House

Breng je LEGO® creatie tot leven
De Yellow Zone van LEGO® House in Billund Denemarken is uitgebreid met de LEGO® Mood Mixer. In de Mood Mixer kun je een eigen LEGO-personage bouwen en deze een emotie geven; blij, verdrietig, boos of misschien zelfs een beetje brutaal?
Scan je zelfgebouwde LEGO-creatie en laat hem dansen op het gigantische digitale LEGO House-podium. Het immense digitale podium is gevuld met eerder gebouwde personages die op het ritme van de beat bewegen. Elk personage is ​​uniek, uitgedrukt door beweging, gezichtsuitdrukkingen, geluiden en muziek.

Ata Tech heeft samen met Bruns en Kiss the Frog de Mood Mixer bij LEGO® House gerealiseerd. In het voortraject is er al vroeg meegedacht en zijn er on-site in Denemarken diverse testen gedaan samen met de ontwerpers van LEGO, om de integratie van de Hardware perfect te laten verlopen.

Mood Mixers
Bij de invoer van de LEGO-creatie in één van de 6 Mood Mixers wordt deze gescand met een 3D camera en opgemeten, waarna de creatie 3D tot leven komt. Over de LED-schermen van de Mood Mixer, waarbij iedere ‘stud’ individueel aangelicht wordt, beweegt het personage zich over de transparante bouwplaten naar het podium.
‘On stage’ danst de LEGO-creatie op het 86” UHD LG Display. Bewust is de keuze gemaakt voor dit LG Display vanwege de unieke Non-Glare Coating welke een enorm rustig beeld geeft en een zeer goede natuurlijke kleurweergave.

Het geluidsysteem voor de Mood Mixer is door Ata Tech speciaal samengesteld en zorgt voor een unieke geluidservaring passend bij de door de bezoeker gekozen emotie. Het geluidssysteem heeft als basis een Q-SYS DSP met 24 sporen audio, welke een Meyer Sound geluidsysteem aanstuurt en aangevuld wordt met super directionele speakers (soundshower) van Hypersound. Zo kan iedereen dansen op zijn eigen beats!

Aan het eind van deze leuke en interactieve beleving wordt iedere creatie gemaakt in de Mood Mixer met een RFID-armbandje opgeslagen in het digitale, persoonlijke profiel van de bezoeker om na het bezoek aan LEGO® House opnieuw te beleven of om te delen met vrienden en familie.

Locatie: Billund, Denemarken • Opdrachtgever: LEGO® House • Ontwerper: LEGO® House • Exhibitbouwer: Bruns • Media: Kiss the Frog • AV: Ata Tech

Foto’s: LEGO® House, Kiss the Frog & Ata Tech

Terug naar projecten
Ata tech audiovisueel