Lely

Interactieve Lely Experience – Boerderij van de toekomst

Lely is een internationaal familiebedrijf dat gespecialiseerd is in geautomatiseerde systemen voor melkveehouders. Op de vernieuwde Lely Campus in Maassluis wordt gewerkt aan de boerderij van de toekomst: volledig gerobotiseerd en circulair met duurzaamheid en dierenwelzijn als centrale kenmerken.

Op het Lely hoofdkantoor in Maassluis heeft Ata Tech Team samen met het Lely Team, DST experience agency, Kiss The Frog en Bruns met veel plezier gewerkt om de centrale hal van de Lely Campus om te toveren naar de vernieuwde Lely Experience. Tijdens een bezoek aan deze nieuwe experience wordt men op een interactieve en dynamische wijze geïntroduceerd in de wereld van Lely en de boerderij van de toekomst.

Mindset Showtafel

Ata Tech heeft bij Lely de installatie verzorgd van de ‘Mindset Showtafel’ voorzien van videoprojectie door een indrukwekkende projection mapping op de 3D modellen. Toegepast is een Edge Blend met een tweetal 4K projectoren, aangestuurd door twee computersystemen. Deze showtafel is voorzien van twee grote Touchfolies met ieder 100 Touchpunten en daarnaast nog 8 losse Touchsensoren toegevoegd, zodat bezoekers van de Experience op diverse locaties aan de showtafel door o.a. de gehele geschiedenis van Lely kunnen swipen.
Het ingebouwde meerkanaals audiosysteem geeft bij diverse posities aan de showtafel het passende geluid bij de presentatie. Wanneer de grote show wordt geactiveerd wordt de voice-over van boven gestart. De audio wordt via Dante (Digitale audio over netwerk) gestuurd naar de verschillende speakers in de experience ruimte.

Lely producten in werking

De bezoekers van de experience kunnen bij de diverse exhibits, welke zijn voorzien van 32” touchscreens, kennismaken met de producten van Lely en hun gebruik, voordelen en innovaties. Variërend van een automatisch melksysteem tot voedersysteem.
De interactieve koppeling van het touchscreen met de instelbare RGBW-ledverlichting in de koof en plint geeft een maximale beleving. Bij het inschakelen van de speciaal ontwikkelde demomodus kan de exhibit worden gestart voor een machinepresentatie d.m.v. koppeling via netwerk of GPIO (potentiaalvrij contact).
Ook is door Ata Tech de showcontrol gerealiseerd voor de hardware en verlichting in de experience, bestaande uit verschillende scenario’s voor zowel overdag als ‘s nachts. De showcontrol wordt centraal aangestuurd via het gebouw beheer systeem (GBS). Lely vindt het prettig dat Ata Tech het systeem op afstand kan monitoren, updates door kan voeren en service kan verlenen.

• Locatie: Maassluis – Nederland • Opdrachtgever: Lely • Ontwerper: DST experience agency • Software: Kiss The Frog • Exhibitbouwer: Bruns • Fotografie copyright: Lely Holding B.V. 2022 • AV en verlichting: Ata Tech

Terug naar projecten
Ata tech audiovisueel