Music!

MUSIC! is een interactieve reizende tentoonstelling. Het initiatief van vier museums: Museon (NL), Limburgs Museum (NL), LVR-LandesMuseum (DE) en Braunschweigisches Landesmuseum (DE). De tentoonstelling is ontwikkeld ter gelegenheid van het 250ste geboortejaar van Ludwig van Beethoven. Bij elk van de bovenstaande partners is MUSIC! voor een bepaalde periode te bezoeken. De eerste locatie waar hij is geïnstalleerd is in het LVR-LandesMuseum in Bonn.

Het resultaat van de samenwerking van al deze partners is een tentoonstelling die bezoekers onderdompelt in de gemeenschappelijke muziekervaring: de hele wereld rond. Dertig interactieve stations nodigen de bezoeker uit om muziek te luisteren, maken en voelen. De vaardigheden voor het bespelen van een instrument zijn niet vereist. Iedereen is welkom de tentoonstelling te bezoeken. Nieuwsgierigheid naar nieuwe geluiden en ervaringen is het enige dat telt.

Locatie: Verschillende locaties (Nederland en Duitsland) • Opdrachtgever: Museon, Limburgs Museum, LVR-LandesMuseum, Braunschweigisches Landesmuseum • Ontwerper: NorthernLight • Fotografie: J. Vogel, LVR-LandesMuseum, Bonn • Vitrine/Exhibit verlichting: Ata Tech

Terug naar projecten
Ata tech audiovisueel