TECHville

TECHville is een belevingsruimte die jongeren van 10 tot 18 jaar uitdaagt tot een spannend technologie-avontuur op de T2-Campus in Genk. Een inspirerende plek die technologie ademt. In teamverband gaan de bezoekers uitdagingen aan binnen de thema’s IT, energie, elektro en materialen en maken ze kennis met coderen, energienetten, domotica, augmented reality en artificiële intelligentie.

In het midden van de ruimte is een slimme stad gebouwd. De stad is verbonden met alle interactieve spellen op de omliggende tafels. Een groot systeem zorgt ervoor dat alle tafels, de stad en schermen op elkaar reageren. Het doel van het spel: als team de stad steeds slimmer maken.

Voor ‘de stad’ verzorgde Ata Tech de technische engineering en de hardware. Deze is voorzien van interactief stuurbare LED’s en RFID readers voor het herkennen van objecten. Tevens heeft Ata Tech een mediawall, touchscreens en pc’s voor de exhibits verzorgd. De experience en showverlichting in TECHville is ook door Ata Tech geïnstalleerd. Dit alles is gekoppeld aan het IT datanetwerk en voorzien van Showcontrol met een Pharos controller. Het gehele systeem is gekoppeld aan het BMS (Building Management System) en hierdoor word ook de gebouw gebonden lichtinstallatie bestuurd.

Locatie: Genk (België) • Opdrachtgever: Cvba T2 • Ontwerp: Tinker Imagineers en Yipp • Fotografie: Tinker Imagineers • Technische engineering, hardware en showverlichting: Ata Tech

Terug naar projecten
Ata tech audiovisueel