Esplora Interactive Science Centre

Leren door multimedia opstellingen

In het Esplora interactive science centre krijgen bezoekers de kans om te leren door middel van interactieve multimedia opstellingen. Zo is er een vloerprojectie met een doorsnede van 5 meter waarvan je kunt leren over ons zonnestelsel. De configuratie en kalibratie van dit soort projecties is verzorgd door Ata Tech. Denk daarbij ook aan projection mapping waarbij een projectie van een interactief spel op een ronde tafel wordt geprojecteerd. Ata Tech heeft ook een videowall geïnstalleerd bij de ingang van dit museum die via het netwerk is gesynchroniseerd met verschillende Brightsign player.

Showcontrol

Daarnaast is showcontrol geconfigureerd bij het Esplora Science Centre om te zorgen dat licht, geluid en video gesynchroniseerd zijn en dat het op de juiste momenten afspeelt. Dit zorgt voor gebruiksgemak voor het museumpersoneel dat de projecties inschakelt bij het opstarten van het museum. Daarnaast is er in het museum een ‘Space arm’; een stuurbare spot met ultraviolet licht die met een joystick aangestuurd kan worden. Wanneer het ultraviolette licht over een tekst op de muur schijnt wordt deze zichtbaar. Ook is er gebruik gemaakt van een Brightsign om een aardbeving op kleine schaal te simuleren door sensoren en trilplaat aan te sturen met een drukknop. In een ruimte met wandschilderingen is stuurbaar licht gebruikt om met drukknoppen de rode, groene, gele of blauwe wandschil.

Locatie: Kalkara (Malta) • Ontwerp: NorthernLight The Experience Company • Hardware: Ata Tech • Software: YIPP

Ook interesse in een spectaculaire showcontrol van Ata Tech? Neem dan contact met ons op voor de mogelijkheden of lees meer over de mogelijkheden en werkwijze.

Terug naar projecten
Ata tech audiovisueel