Showcontrol: de totaaloplossing voor uw gebruiksgemak

Een showcontrol systeem combineert verschillende typen hardware door softwarematige aansturing van licht, geluid en visuele effecten tot een enkel, gesynchroniseerd systeem. Showcontrol wordt gebruikt voor interactieve opstellingen, lichtobjecten, in vergaderruimtes of bij hele shows in experience centra.

Vergaderruimte

Bij een audiovisuele installatie in een vergaderruimte zorgt showcontrol ervoor dat met één knop meerdere acties worden gestart: het interactief touchscreen wordt opgestart, de juiste bron wordt geselecteerd, het draadloos presentatiesysteem maakt automatisch verbinding met uw laptop, de audio-installatie wordt op het juiste volume ingeschakeld en de zonnewering wordt gesloten. Dit geeft een gebruiksgemak waardoor de meeting eenvoudig en probleemloos van start gaat. Technische problemen die onprofessioneel over kunnen komen zijn verleden tijd en de techniek ondersteunt uw presentatie.

Musea of experience centers

In een museum of experience center werkt de showcontrol op dezelfde manier, maar dan op grotere schaal en met een complexere programmering. Bij aanvang van de dag kan ongetraind personeel middels een eenvoudige druk op de knop, of zelfs zonder knop maar automatisch volgens een tijdschema, alle techniek in de tentoonstellingen en exhibits opstarten volgens de voorgeprogrammeerde waardes. Besturingscommando’s en sensoren controleren vervolgens of aan alle voorwaarden wordt voldaan. In deze situatie functioneert de showcontrol als centrale bediening voor het gehele gebouw. Het neemt zorg uit handen en zorgt dat een show op rolletjes verloopt.

Koppeling met bestaand gebouwbeheersysteem

Zijn er meerdere systemen geïntegreerd in een museum of kantoorgebouw en wordt dit centraal bediend door een bestaand gebouwbeheersysteem? Dat is geen probleem voor ons. Wij kunnen met de showcontrol een eenvoudige koppeling creëren zodat het gebruiksgemak behouden blijft en de bediening centraal vanuit de receptie wordt aangestuurd.

Werking showcontrol

In iedere tentoonstelling of exhibit kan een onafhankelijke show worden gestart. Dit kan op één van de volgende manieren:

  • – Automatisch via een tijdschema via de centrale bediening
  • – Handmatig door een druk op de knop door een bezoeker
  • – Een medewerker die via een service knop de show start
  • – Automatisch gestart als de bezoeker nadert, doordat sensoren de bezoeker detecteren
  • – Of door een actie, zoals een film die wordt gestart als men de luisterhoorn in de hand neemt

De acties in de show zijn op een tijdlijn geprogrammeerd, dat ervoor zorgt dat alle acties (ook wel ‘cues’ genoemd) op exact het juiste moment plaatsvinden. Licht, geluid en video synchroniseert met elkaar. Kortom, hiermee maakt u het voor iedere gebruiker toegankelijk om de showcontrol te bedienen. De kwaliteit blijft iedere keer opnieuw gewaarborgd, zonder het risico te lopen op menselijke bedieningsfouten. Onze experts programmeren uw wensen tot een volwaardige beleving.

Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op of bekijk alvast onze reeds opgeleverde projecten.