Lichtinstallatie: van lichtplan tot implementatie

Ata Tech is de specialist op het gebied van verlichting. Of dat nu winkelverlichting is, vitrine verlichting of museale verlichting. Door onze kennis en ruime ervaring weten wij als geen ander wat er in de markt nieuw en verkrijgbaar is.

Konya Science and Technology Center

Hoogwaardige armaturen

Ata Tech heeft een onafhankelijke positie (niet merk gebonden), zodat wij armaturen met hoge kwaliteit en specifieke eigenschappen voor uw toepassingen kunnen selecteren. Armaturen onderscheiden zich door bijvoorbeeld een hoge CRI-waarde (kleurweergave), of ze traploos dimbaar zijn, de duurzaamheidsprestatie (lumen/watt) en de lensopties van de lamp. Bij lichtinstallatie nemen wij alleen genoegen met de beste kwaliteit die bij uw project past.

‘Veilige’ verlichting

Een ander aandachtspunt dat wij in acht nemen bij de selectie van de verlichting in een museale opstelling is dat het geen schade aan het verlichte object toebrengt. Het is ons doel om de beleving van het object op de bezoeker over te laten komen zoals de maker dit heeft bedacht. Belangrijke aandachtspunten bij lichtinstallatie in een dergelijke omgeving zijn daarbij kleurtemperatuur, kleurweergaven en minimale verblindingsfactoren. Ata Tech heeft zelf geavanceerde meetapparatuur om deze factoren te meten, zodat te verlichte objecten nooit te lijden hebben onder onze verlichting.

NEN-12464 norm

Afhankelijk van de ruimte die u verlicht wilt hebben, zoals een kantoor, museum of experience center, zijn bepaalde normen voor verlichting opgesteld. Deze worden voorgeschreven volgens de norm NEN-12464. Aan de hand van deze normen worden door ons de type armaturen, de aantallen en de posities bepaald. Dit kan door onze lichtexperts gecalculeerd en uitgewerkt worden tot een lichtplan.

Maatwerk

Voor iedere toepassing leveren wij een maatwerk oplossing. Of u nu op zoek bent naar sfeerverlichting, objectverlichting, museale verlichting, of zelfs interactieve verlichting. Door het gebruik van slimme lichtregelsystemen, zoals bijvoorbeeld DMX controller, schijnt licht waar het nodig is. Denk aan het gebruik van daglicht en automatisering met een tijdschema of aanwezigheidssensoren. Bijna alles is mogelijk!

Bent u nieuwsgierig wat we voor u kunnen betekenen omtrent lichtinstallatie? Neem dan contact met ons op en kijk wat wij voor u kunnen betekenen of bekijk onze reeds opgeleverde projecten.