Het Mauritshuis

Het Mauritshuis, wat fungeert als bezoekerscentrum met VVV-functie, ligt veilig aan het water en is het mooie middelpunt van Willemstad, een vestingstadje aan het Hollands Diep. Wat was de band tussen de Oranjes en het Mauritshuis? De unieke ster-vorm van Willemstad? En welke rol speelde Willemstad in de Zuiderwaterlinie? Beleef alle verhalen in het vernieuwde rijks monumentale Mauritshuis!

Oprichter en eerste bewoner Prins Maurits, zoon van Willem van Oranje, verwelkomt als levensgroot interactief silhouet, de bezoekers persoonlijk in het vernieuwde centrum. Verschillende verhalen worden verteld en zijn ondergebracht in drie overkoepelende thema’s: Oranje en Spanje, Land en Water en Oorlog en Vrede. In elke ruimte komt een eigen thema tot leven. Het doel van dit bezoekerscentrum is om door middel van de interactieve expositie bezoekers te ‘verleiden’ om ook de rest van de Stelling van Willemstad te gaan ontdekken.

Ata Tech heeft in Het Mauritshuis diverse interactieve projecties, touchscreens en luisterverhalen gerealiseerd. In één van de kamers kun je in een roeiboot stappen om het polderlandschap aan je voorbij te zien varen. De combinatie van projectie op de bewegende achtergrond is erg fascinerend. Tevens zijn door Ata Tech 85 armaturen vervangen voor led verlichting, is de bestaande verlichting in het bezoekerscentrum verder uitgebreid en hebben we in diverse vitrines verlichting geplaatst.

Het Mauritshuis is met deze vernieuwing het virtuele pareltje van Willemstad geworden.

Locatie: Willemstad • Opdrachtgever: Mauritshuis Willemstad • Fotografie: www.studio1974.nl • Ontwerper: Duinzand & Platvorm en Bruns • AV en verlichting: Ata Tech

Terug naar projecten
Ata tech audiovisueel