Cultuurhuis De Eendracht

Bij Cultuurhuis de Eendracht in Gemert schittert niet alleen het talent op het podium, maar ook de nieuwe verlichting in de theaterzaal. Cultuurhuis de Eendracht in Gemert heeft recentelijk een indrukwekkende transformatie ondergaan, met de volledige vernieuwing van de verlichting in zowel de theaterzaal als de gangen.

Nieuw lichtplan
Voor het traplopende plafond van De Eendracht heeft Ata Tech een nieuw lichtplan ontworpen, met een knipoog naar het oude ontwerp. De theaterzaal is nu voorzien van prachtige CLS RGBW Decostar sterarmaturen die een betoverende stervormige projectie op het plafond creëren. De tevens geïnstalleerde sfeervolle inbouwspots kunnen perfect gedimd worden tot 0. Met deze upgrade wordt elke voorstelling naar een hoger niveau getild door een harmonie van kleur, licht en emotie!

Perfect dimmen
Een belangrijk aandachtspunt in een theater is het nauwkeurig dimmen van de verlichting, waarbij de overgang van volledige duisternis naar een subtiele lichtinval het meest uitdagend is. Dit moet natuurlijk aanvoelen en het licht mag niet abrupt aanspringen. Om dit vlekkeloos te realiseren is gekozen voor een 16-bits DMX-sturing, waarmee elk spotje afzonderlijk dimbaar is. Voor een nog natuurlijker effect geven de spots bij een lage lichtintensiteit extra warm licht en bij vol vermogen de lichtkleur van een traditionele halogeenlamp (dim to warm).

 

Aansturing
Het geheel wordt aangestuurd met Pharos lichtbesturing, welke zorgt voor eenvoudige bediening via een Touch panel dat vanuit het kantoor, podium én de regieruimte bereikbaar is. Ook bestaat er voor theatergezelschappen de mogelijkheid om eenvoudig op het sACN/DMX-netwerk in te prikken en met slechts enkele besturingskanalen de plafondverlichting te bedienen.

De theaterzaal van de Eendracht fungeert tevens als filmzaal, waarbij de Pharos lichtcontroller zo geprogrammeerd is dat de projector bij aanvang, einde, commercials en pauzes, naadloos overschakelt tussen verschillende lichtscenario’s in de zaal. Een perfecte integratie!

Remko Boesveld, directeur van Stichting Beheer Klankkleur deelt zijn enthousiasme over deze indrukwekkende upgrade die de magie van de voorstellingen versterkt!

Avondje theater, cabaret, film, muziek of familievoorstelling?
Cultuurhuis de Eendracht biedt voor ieder wat wils in een sfeervolle ambiance voor bijna 400 gasten en blijft zich onderscheiden als een belangrijk cultureel centrum waar kunst en technologie samenkomen om onvergetelijke momenten te creëren.

Locatie: Gemert • Opdrachtgever: Gemeente Gemert-Bakel • Fotografie: Studio de Brink • Lichtontwerp: Tom Aarts • Verlichting: Ata Tech

Terug naar projecten
Ata tech audiovisueel