Euromast

Colourful Rotterdam
De vernieuwde Euroscoop van de iconische Rotterdamse Euromast heeft een zinnenprikkelende experience gekregen. Ata Tech heeft de levering en installatie op zich genomen van de audiovisuele materialen en de complete lichtinstallatie verzorgd in de liftschacht van de Euromast.

Zodra je de Euroscoop instapt worden bezoekers met een indrukwekkende licht- en geluidsshow en muziek van Rotterdamse DJ Oliver Heldens opgezweept voor de rit naar de top op 185 meter. Tijdens de rit reis je naar het hoogste punt van de Euromast en is de hele stad in 360 graden perspectief te zien. Ondertussen vertelt een voice-over op poëtische wijze over de stad en zijn inwoners, de kleurrijkheid, diversiteit en de bijzondere positie van Rotterdam als wereldhaven in het hart van Europa.


Technisch hoogstandje

De liftcabine van de Euromast is uitgerust met een 360 graden Spatial geluidssysteem. Hierbij wordt het geluid door 20 speakers gestuurd en wordt een virtueel 3D-surroundgeluidseffect gecreëerd. Iedere speaker wordt individueel aangestuurd en zorgt voor een unieke audio ervaring die je omringt, zodat je midden in de actie zit.

Het lichtsysteem is opgebouwd met tegen de binnenwanden van de liftschacht een imponerende pixel gestuurde lichtshow. Maar liefst 31.680 DMX-kanalen zijn gebruikt om de lichtshow te besturen en een immersive experience te creëren voor de bezoeker.

De gehele showcontrol is timecode gestuurd, zodat het licht – de soundtrack – de voice-over én de beweging van de lift exact gelijk lopen. De gehele experience kan door de liftoperator eenvoudig bediend worden door middel van een touchscreen.

Met het thema ‘Colourful Rotterdam’ worden bezoekers meegenomen in het verhaal van de stad waarin het diverse en kleurrijke karakter wordt benadrukt.

Locatie: Rotterdam, Nederland • Opdrachtgever: Euromast • Fotografie: Euromast • Ontwerper: NorthernLight • Hoofdaannemer: Bruns • Lichtontwerp: Marc Heinz • Audio editing: Dennis Slot • AV & verlichting: Ata Tech

Terug naar projecten
Ata tech audiovisueel