House of European History – 2019

Van lichtontwerp tot speciaal ontwikkelde armaturen

In het nieuwe Huis van de Europese Geschiedenis vindt de eerste tijdelijke tentoonstelling plaats onder de titel Interacties: eeuwen van handel, strijd en creatie. In een multimediale reis door verhalende ruimtes worden bezoekers uitgenodigd om meer te leren over de eeuwenoude geschiedenis van de Europese verbindingen en worden tegelijkertijd nieuwe interacties tussen bezoekers gestimuleerd.

Het Huis van de Europese Geschiedenis is gevestigd in Brussel in het historische Eastman-gebouw uit 1935, dat door Chaix & Morel et Associés en JSWD Architecten is gerenoveerd en uitgebreid. Door de gelaagde kwaliteit, de diversiteit van het informatieaanbod en de mix van media- en communicatiemiddelen wordt de tentoonstelling voor alle bezoekers een spannende en leerzame ontdekkingsreis over de Europese interconnectiviteit.

Ata Tech heeft voor deze tentoonstelling het lichtontwerp gemaakt, de gehele tentoonstelling uitgelicht en de exhibitverlichting verzorgd. Door middel van een speciaal door Ata Tech ontwikkeld systeem kan ieder armatuur individueel gedimd worden, het besturings signaal word hierbij over de bestaande spanningsrail gestuurd.

Nieuwe spot

In alle vitrines heeft Ata Tech de PLE Magnet Zoom Spot gebruikt als vitrineverlichting. Deze Magnet Zoom Spot van PLE is de perfecte lichtbron om de mooiste objecten uit te lichten. Deze spot is eenvoudig te plaatsen én verplaatsen door het magneetsysteem en is hierdoor flexibel inzetbaar. De spot heeft een breed zoombereik, excellente kleurweergave en geeft een perfect egaal lichtbeeld.

Locatie: Brussel (België) • Klant: Europees Parlement • Ontwerper: Kossmann.Dejong • Fotografie: Mike Bink Fotografie • Licht realisatie: Ata Tech

Terug naar projecten
Ata tech audiovisueel