Mediamuseum Beeld & Geluid Hilversum

Het nieuwe museum van Beeld & Geluid opende met trots de deuren van het meest interactieve Mediamuseum ter wereld. Een gloednieuw museum waarin het medialeven van de bezoeker centraal staat.

Doordat het museum zich aanpast aan de handelingen van de bezoeker, krijgt iedereen een persoonlijke museumreis. Hoe we nu leven in de media wordt zichtbaar in vijf zones: Delen, Informeren, Verkopen, Vertellen en Spelen. Het Mediamuseum omvat meer dan vijftig interactives, honderden uren aan audiovisueel materiaal en vele objecten uit de mediageschiedenis.

Mediareactor
Bezoekers worden bij binnenkomst overweldigd door de Mediareactor, ontwikkeld en geïnstalleerd door Ata Tech. De Mediareactor is een reusachtige installatie van 300 meter LED-schermen die door het hele museum hangt en verbeeldt de permanente mediastroom die het archief van Beeld & Geluid in- en uitstroomt.

Interactieve spelvloeren
Ook de twee interactieve spelvloeren in het museum zijn ontwikkeld en geïnstalleerd door Ata Tech. Op de grote digitale spelvloer in de zone ‘Spelen’ kunnen bezoekers een levensgrote videogame spelen en bij de spelvloer in de zone ‘Vertellen’ ontmoet je door vragen te beantwoorden je eigen interactieve superheld.

Tevens was Ata Tech, in samenwerking met exhibitbouwer Bruns, verantwoordelijk voor de verlichting in alle exhibits en vitrines.

Bekijk hier de ‘W(A)uw van de bouw’ film met Tom Aarts, directeur van Ata Tech:
https://www.youtube.com/watch?v=J9fl0L1lqxk&t=214s&ab_channel=Beeld%26Geluid

Een bezoek aan het Mediamuseum is voor alle bezoekers, vanaf ca. 8 jaar, een unieke, leerzame maar vooral inspirerende ontdekkingsreis door het medialandschap van toen, nu en de toekomst.

Locatie: Hilversum • Opdrachtgever: Beeld & Geluid • Fotografie: Jorrit Lousberg • Ontwerper: Tinker Imagineers • Exhibitbouwer: Bruns • Media/Software: Kiss the Frog • Projectmanagement AV en licht: Semmika – Rutger van Dijk • Lichtontwerp: ACTLD • AV en verlichting: Ata Tech

Terug naar projecten
Ata tech audiovisueel