Museum für Kommunikation

Voor de nieuwe inrichting van het museum voor communicatie in Bern heeft Ata Tech verschillende licht- en audiovisuele installaties gerealiseerd. Het museum geeft antwoord op vragen als “waarom communiceren we?” en “op wat voor manieren doen we dat?”. Zo zijn er 20 projecties gerealiseerd met onder andere een edge blend opstelling die dit uit moeten beelden. Ook zijn er in totaal 48 mediaplayers en 105 computers geïnstalleerd in combinatie met projecties, displays, of touchscreens om de ervaring zo interactief mogelijk te maken. Zo kunnen bezoekers bijvoorbeeld plaats nemen aan een interactieve dinertafel waarin je gezelschap te zien is via een display tegenover je. De virtual reality techniek zorgt ervoor dat men door handgebaren te maken virtueel kan deelnemen aan het diner.

Er zijn veel verschillende technieken gebruikt in dit museum om het interessant te maken voor de bezoeker. Er is een virtuele beleving van een lift videowall in combinatie met een bedieningspaneel aangebracht. Bezoekers kunnen er bijvoorbeeld ook film karaoke spelen waarbij een bezoeker een film live nasynchroniseert. Dit wordt opgenomen en direct weergegeven op een groot scherm. Daarnaast is er een Pepper’s ghost opstelling waarin men een 3D hologram ziet waarin de bezoeker het gevoel krijgt dat hij het virtuele object bijna kan aanraken. De showcontrol zorgt ervoor dat het museum personeel iedere dag in één keer 20 projectoren, 48 mediaplayers en meer dan 100 computers met (touch) displays in kan schakelen. Kortom, een bijzondere ervaring voor iedere bezoeker.

Locatie: Bern (Zwitserland) • Opdrachtgever: Museum fur Kommunication • Ontwerp: Kossmann.dejong • Hardware: Ata Tech • Fotografie: Museum fur Kommunication

Terug naar projecten
Ata tech audiovisueel