Offshore Experience

De Offshore Experience in het Maritiem museum geeft bezoekers de kans om te kijken of ze geschikt zijn voor dit bijzondere werkveld op zee. Ata Tech heeft verschillende soorten verlichting voor deze experience toegepast om hem zo industrieel mogelijk te maken.

Er zijn industriële armaturen gebruikt om het gevoel van het offshore werkveld te imiteren. Blauwe led lijnverlichting zorgt ervoor dat de “zee” onder het werkplatform wordt gevisualiseerd. Echte explosieveilige signaallampen zijn aangepast en voorzien van led zodat ze stuurbaar zijn via de showcontrol. Subtiele verlichting is toegepast om de Pepper’s ghost beleving te versterken. Daarnaast is de algemene verlichting stuurbaar via DALI. Alle verlichting is aanstuurbaar met de showcontrol. Zo is alles geprogrammeerd op een tijdlijn en loopt het licht gesynchroniseerd met de projecties en het geluid.

Locatie: Maritiem Museum – Rotterdam (Nederland) • Ontwerp: Kossmann.dejong • Lichtontwerp: Marc Heinz • Lichtrealisatie: Ata Tech •  Fotografie: Marco de Swart

Terug naar projecten
Ata tech audiovisueel