Stedelijk Museum Breda

De Nassau’s van Breda: Kasteel, stad en land
In het Stedelijk Museum Breda biedt een nieuwe permanente tentoonstelling een fascinerende kijk op de geschiedenis van de stad Breda en de Nassaus. Bezoekers komen alles te weten over een goed bewaard geheim, namelijk dat Breda alles te maken heeft met de intrigerende familiegeschiedenis van de Oranje-Nassaus, het huidige Nederlandse koningshuis.

Samen met onze partners heeft Ata Tech een ‘familiespoor’ gecreëerd dat volledig is geïntegreerd in de tentoonstelling. Elke zaal vertelt de verhalen van historische inwoners van Breda, en deze verhalen worden tot leven gebracht met interactieve media, hands-on activiteiten en prachtige objecten.

Ata Tech heeft de volledige installatie van audiovisuele apparatuur, hardware en vitrineverlichting in de nieuwe permanente tentoonstelling verzorgd, inclusief de PLE magnet led zoom spots en P13. De soundscape creëert een unieke sfeer in elke zaal en neemt bezoekers mee op een meeslepende reis, van de majestueuze kasteelzaal tot de laatmiddeleeuwse stad en het turfschip. Bij de Nassaus aan tafel is er de mogelijkheid voor bezoekers om een boeiend hoorspel te beluisteren via de TN Audio single cup koptelefoons.

Verschillende projecties worden toegepast, waaronder een indrukwekkende weergave van de introductiefilm boven de maquette. Een muurprojectie onthult de stamboom van de Nassaus en de opstelling ‘Ontmoet de mensen van toen’ betrekt bezoekers in een interactief spel waarbij een camera de tekeningen van kinderen tot leven brengt. Zelfs de zeilen van het turfschip zijn voorzien van projecties, wat een extra dimensie toevoegt aan de totale ervaring.

Kom en ontdek deze boeiende tentoonstelling in het Stedelijk Museum Breda en ontdek de rijke historie van deze bijzondere stad en haar invloedrijke bewoners.

Locatie: Breda • Opdrachtgever: Stedelijk Museum Breda • Fotografie: Mike Bink • Ontwerper: Studio Louter & Opera Amsterdam • Content: MCW Creative Agency • Exhibitbouwer: Bruns • AV & Verlichting: Ata Tech

Terug naar projecten
Ata tech audiovisueel