War Heritage Institute

Ata Tech heeft de gehele tentoonstelling in het War Heritage Institute in Brussel uitgelicht en hiervoor alle exhibitverlichting verzorgd.

Oorlog, bezetting, bevrijding is de grootste nationale overzichtstentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog. Met meer dan 1.000 collectiestukken geeft de nieuwe expositie een overzicht weer van de meest beladen periode tussen 1919 en 1945 uit de Belgische geschiedenis. Bijzonder aan deze tentoonstelling is dat het ver buiten de lijntjes van de traditionele militaire geschiedenis treedt. Daarbij wordt er ruim aandacht besteed aan de sociale, politieke, economische en menselijke gevolgen van de oorlog. Kortom de tentoonstelling is een genuanceerd, historisch- wetenschappelijk verhaal waarbij de opties, mogelijkheden en ‘keuzes’ in oorlogstijd de rode draad door het parcours vormen.

Verlichting

Ata Tech heeft de PLE Magnet Zoom Spot is gebruikt als vitrineverlichting. Deze Magnet Zoom Spot van PLE is de perfecte lichtbron om de bijzonderste objecten uit te lichten. De spot is eenvoudig te plaatsen én te verplaatsen door het magneetsysteem en is hierdoor flexibel inzetbaar. De spot heeft een breed zoombereik, excellente kleurweergave en geeft een perfect egaal lichtbeeld. Ook het lichtprofiel P13 van PLE is hier toegepast en heeft een instelbare kleurtemperatuur.

Voor deze tentoonstelling heeft Ata Tech in samenwerking met de interieurbouwer speciaal op maat een verlichte treinrails gemaakt welke is voorzien van speciale LED-verlichting om de rails op te laten lichten.

• Locatie: Brussel (België) • Klant: War Heritage Institute • Ontwerper: War Heritage Institute • Licht realisatie: Ata Tech

Terug naar projecten
Ata tech audiovisueel